Stiefplan-coach

Steeds meer kinderen leven na een scheiding in een samengesteld gezin. Ouders die gescheiden zijn of waarvan de partner is overleden vinden vaak weer een nieuwe liefde: vanuit deze liefde gaan zij samenwonen. In die tijd lijkt de samenvoeging van kinderen uit 2 gezinnen eenvoudig, in de praktijk blijkt dit echter vaak niet zo te zijn. Het is immers niet eenvoudig iedereen in en buiten het samengestelde gezin tot zijn recht te laten komen (denk bijv. aan de positie van de moeder en de stiefmoeder). Uit onderzoek is gebleken dat 60% van deze gezinnen het niet redt en weer uit elkaar gaat. Voor kinderen betekent dit dus een 2e scheiding wat een grote impact voor hen heeft.

Om goed voorbereid te beginnen met een samengesteld gezin is het zinvol om een Stiefplan op te stellen. Ieder stiefgezin is uniek. Met behulp van een Stiefplan maken partners afspraken over bijv de rolverdeling van de ouder en de stiefouder, contact met de ex-partner, communicatie van en over de kinderen, financiën enz. Iedereen binnen het systeem in en rond het samengestelde gezin verdient een eigen en veilige plek en ook daarbij kan de Stiefplan- coach u goed helpen.

‘Scheiden en het kind’ begeleidt ouders bij het opstellen van een Stiefplan als zij de intentie hebben om een samengesteld gezin te gaan vormen.

U kunt ook terecht bij: ‘Scheiden en het kind’ wanneer u samen met uw kinderen al een samengesteld gezin vormt en u problemen ervaart/ of vragen heeft. Ik kan u als Stiefplan- coach helpen uw problemen op te lossen door inzichtelijk te maken waardoor deze komen en hoe u hier mee om kunt gaan.

Voor meer info betreffende het Stiefplan kunt u ook terecht op de volgende site;

www.stiefplan.nl

Voor meer info betreffende Nieuw Gezin zie ook de volgende site;

www.nieuwgezin.nl

HOME