Opvoeding: voor kinderen tot 12 jaar

Op de basisschool word je gepest en voel je je niet op je gemak en soms verdrietig. Je kunt er tegen op zien om naar school te gaan.
Je zou graag op een sport-of muziekclub gaan maar dat durf je niet goed en daar baal je van.
Het kan ook zijn dat je gauw bang bent om iets niet te kunnen, om te falen en dat je daardoor dingen uit de weg gaat die je eigenlijk graag zou willen doen. Zo lukt het je misschien niet om op voetbal/ turnen te gaan of op paardrijden of ballet. Want kun je dat wel? En wat zullen andere kinderen van je denken? Je vraagt je af of die je niet stom zullen vinden.

Ook kan het zijn dat je ADHD/ADD of PDD-NOS/ Asperger hebt en daardoor niet zo goed weet hoe je met andere kinderen om moet gaan.  Met jou is niks mis: ieder kind is bijzonder en jij dus ook! Wel kan het je helpen als je beter snapt wat jij fijn vindt en hoe jij in elkaar zit. Dan kun je ook makkelijker met  kinderen die anders zijn dan jij vriendjes worden.
Als je graag met iemand wilt praten over dit soort dingen kun je bij mij heel goed terecht. Ook kan ik, als je het fijn vindt, met jou samen een keer met je vader en/of moeder praten; dat kan je ook helpen. Jouw ouders kennen jou natuurlijk erg goed. Alles wat je aan mij vertelt zal ik alleen aan iemand anders zeggen als jij dat goed vindt.