Christine van Rijckevorsel

Christine van RijckevorselRuim 30 jaar begeleid ik ouders met de opvoeding van hun kinderen, individueel of in gezinsverband. In de loop der jaren ben ik ook de kinderen individueel gaan coachen. Ik werkte bij de Riagg en in het speciaal basisonderwijs waar ik veel ervaring heb opgedaan in het begeleiden van kinderen met ADHD/ADD en PDD-NOS/Asperger en hun ouders. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het geven van hulp aan kinderen en hun ouders in echtscheidingssituaties. Daartoe heb ik o.a de KIES-opleiding gevolgd.

Daarnaast heb ik als moeder van een volwassen dochter alle leeftijdsfasen tijdens de opvoeding in de praktijk meegemaakt. Na mijn middelbare school heb ik er bewust voor gekozen om de HBO-opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener te volgen. Direct na mijn diplomering ben ik begonnen bij de Riagg in Zeeland. Later heb ik bij de Riagg in Utrecht en Den Bosch gewerkt. In die tijd deed ik: ‘ de Voortgezette Pedagogische Beroepsopleiding’, richting relatie en gezinstherapie. Tijdens deze perioden heb ik diverse opleidingen gedaan. De laatste jaren heb ik mij vooral geschoold in de: ‘ oplossingsgerichte therapie’ (bij het opleidingsinstituut Rino) en in de invloed op kinderen en hun ouders tijdens en na echtscheiding situatie (Rino en KIES). Recent beeindigde ik de opleiding tot Stiefplan- coach, een opleiding die naadloos aansluit op het werken met ouders en kinderen rond scheiding.

Informatie over KIES kunt u hier vinden: Informatie over KIES

Het effect van KIES is uitvoering onderzocht bij de Universiteit Utrecht. Uit dit onderzoek is gekomen dat de KIES-methode kinderen met gescheiden ouders goed helpt en dat dit programma preventief werkt. De informatie hierover vindt u hier:
Onderzoek over: ‘de positieve effecten van KIES op kinderen’ Universiteit van Utrecht
04-06-2013 drs. Inge van der Valk