Opvoeding: voor kinderen vanaf 12 jaar

Wanneer je vragen hebt over de puberteit en alles wat er veranderd in jouw leven, je mogelijk ADHD/ADD of PDD-NOS of Asperger hebt en je wilt graag praten met een buitenstaander over  hoe het thuis of op school gaat, dan ben je bij mij als coach aan het goede adres.

Meestal voel je je bij mensen die jou goed kennen fijn en oké. Daarnaast voel je je misschien onzeker op school of bij een sport/muziekclub en weet je niet goed hoe dat komt of hoe je dit kunt veranderen. Het lukt je bijv. niet goed om vrienden te maken waardoor je je eenzaam kunt voelen.
Je hebt het gevoel dat je er op school of in de buurt niet bij hoort en thuis heb je vaak ruzie of voel je je misschien onbegrepen. Het kan ook zijn dat je ADHD/ADD of  PDD-NOS of Asperger hebt waardoor je wat anders reageert dan veel andere kinderen. Met jou als persoon is niks mis: jij hebt bijzondere kwaliteiten net als ieder ander! Wel kan het je helpen om hier met een buitenstaander over te praten omdat je bijv. nog niet goed snapt hoe je in elkaar zit en hoe andere kinderen zijn. Je leert dan jezelf beter kennen en je leert hoe je zekerder van jezelf wordt en hoe je makkelijker contact kunt leggen.
Misschien heb je aan het eind van de middelbare school geen idee wat je met je leven straks moet gaan doen: daar wil je graag met een buitenstaander over praten.

Als je op de middelbare school zit en je zit in de puberteit komt er heel veel op je af:
je lichaam verandert, jouw leeftijdsgenootjes worden belangrijker dan jouw ouders en je zoekt een weg die je zelfstandiger maakt. Dit is niet altijd gemakkelijk omdat je je heen en weer geslingerd kunt voelen tussen veel gevoelens. Je wilt je losmaken van je ouders, wat ook nodig is om je eigen weg straks te kunnen vinden, maar je baalt van al die ruzies die je daardoor hebt. Daarbij heb je jouw ouders ook gewoon nog nodig. Daar wil je graag over praten met een buitenstaander, die niet oordeelt over jou noch je ouders. Dan ben je bij mij als coach van ‘scheiding en het kind’ aan het goede adres.

Als je wilt kun je ook samen met je ouders met mij praten; soms is dat een goed idee en levert dat je veel op: de keus is natuurlijk aan jou!

Alles wat je aan mij hebt verteld vertel je in vertrouwen. Alleen met jouw toestemming zal ik dat met anderen bespreken.