Voor ouders – Hulp bij opvoedingsvragen

Vaak hebben ouders vragen over de opvoeding van hun kind. Meestal komen ouders er samen met hun partner of alleen prima uit. Ook de tijd kan het vraagstuk wel eens inhalen bijv. wanneer het kind is doorgegroeid naar een volgende ontwikkelingsfase. Toch kunnen ouders soms zoeken naar een professioneel klankbord voor hun opvoedingsvragen.
Maar wat is het klankbord dat goed bij u past?
Het gaat om de deskundigheid over een specifiek vraagstuk: deskundigheid in de vorm van kennis en ervaring. Maar ook, en dit is minstens zo belangrijk, of het klikt tussen de ouder(s) en het klankbord.
Ik kan uw klankbord zijn op het gebied van:

  • algemene opvoedingsvragen
  • vragen over de puberteit
  • vragen over ADHD/ADD
  • vragen over Pdd-NOS/Asperger

Wanneer u vragen heeft over de opvoeding van uw kind(eren) kunt u bij mij terecht. Deze kunnen van elke aard zijn. Ik kan met u meekijken waar de schoen mogelijk wringt en kan u helpen de voor u juiste oplossing te vinden. Dit kan door bij voorkeur met beide ouders te praten maar kan ook met een ouder individueel, afhankelijk van de vraag en de omstandigheid. Veelal gaat het hier om het vinden van de goede manier van met elkaar communiceren. Hiervoor is het belangrijk uw kind, de ander, beter te leren begrijpen. Dit opent vaak al nieuwe deuren omdat mensen nogal van elkaar kunnen verschillen.
Mogelijk hebt u een kind dat gediagnosticeerd is als ADHD/ADD of autisme/PDD-NOS/Asperger. Dit kan voor uw kind en voor u zelf problemen geven en onzekerheid waar u graag bij gecoacht wilt worden door een professionele en ervaren coach. Door 20 jaar ervaring met deze kinderen kan ik u veel aanreiken en u en uw kinderen goed begrijpen.
Om te weten of ik voor u de juiste coach ben kunt u met mij in een vrijblijvend kennismakingsgesprek ervaren of u met mij een klik heeft.